SMM

Маркетинг в социалните мрежи (Social Media Marketing – SMM)

Маркетингът в социаните медии и мрежи е необходимо средство за успешна връзка с потребителите и партньорите Ви. Всеки един бизнес има нужда от добро представяне и постоянно онлайн присъствие в мрежите на бъдещето. Социалните мрежи много бързо се превърнаха в един доста успешен канал за комуникация в обществото. Съответно и маркетинговите кампании в тях, създадени с цел продажба на продукти и услуги, са също толкова успешни.

С годините ставаме свидетели на зараждането на много социални мрежи с различни тематики, но с една цел – улесняване на общуването между хората. Сега следва да разкажем малко и за най-основните от тях:

 • Facebook – може би всеки един от Вас използва тази социална мрежа в ежедневието си с различни цели – комуникация, сподеяне на интересна информация (статии, новини, снимки и дори само мнение по даден въпрос).
 • Twitter – ветеран сред всички социални мрежи. Може да се каже, че Twitter не работи особено добре за България, но в чужбина е доста успешен и реализира множество различни маркетингови кампании всеки час.
 • LinkedIn – различен тип мрежа, насочена по-скоро към работодатели и хора, търсещи добра работа.
 • Google+ – социалната мрежа на Google също не може да надмине Facebook по потребители, но пък набира все по-голяма популярност.
 • Instagram– мрежата, създадена за любителите на фотографията (независимо от това дали са професионалнисти или аматьори) за много кратък период успя да увеличи потребителите си, като се превърна и в много успешен реклмен канал.
 • YouТube – не може да се каже, че YouTube е типичен пример за социална мрежа, но пък е специализаран в споделянето на видеоматериали и успя също много бързо да се превърне в ефективен рекламен източник.
Важно: Както става ясно, налице са социални мрежи за всяка една дейност и всяка информация (новини,снимки, видеа), която бихте искали да споделите с настоящите и бъдещи Ваши потребители. Но, разбира се, важно е тази информация да бъде актуална и ангажираща, за да може да увеличи посещаемостта във Вашата страница.

Какво представлява стратегията SMM?

Всъщност SMM не е толкова сложен процес, но изисква конкретни умения и опит в сферата на социалните мрежи. Той включва създаване и публикуване на уникално по рода си съдържание посредством подходящите социалните медии. Нужно е обаче педварително проучване на заинтересованите страни , за информацията, която биха искали да виждат. Ако даденият пост не бъде достатъчно интересен за тях, те много бързо ще се отпишат от следването на Вашата страница.

Основните предимства на SMM са:

 • Не изисква голяма инвестиция, но повишава продажбите;
 • Съдаване на връзка и водене на диалог с потребителите;
 • Подобряване на позициите на сайта Ви в търсачките и увеличаване на трафика към него;
 • Успешно увеличаване на познаваемостта за вашите продукти, услуги и за марката, която представяте;
 • Получавате обратна връзка в реално време от клиентите си за Вашите продукти;

Ефективна SMM стратегия от «Volik Group»!

Социалните мрежи се превърнаха в един работещ маркетингов способ, който успешно може рекламира буквално всичко. Този маркетингов инструмент отново изисква предварително залагане на измерими дългосрочни и краткосрочни цели. Интеракцията с хората, кометнирането, споделянето на публикации и мнения свързани със съдържанието, което качвате, са действия автоматично водещи до по-добро позициониране на бранда в съзнанието на потребителите.

Доверете се на нашия опитен екип за изграждането на ефективна SMM стратегия и без съмнение ще оправдаем инвестицията Ви. Способни се да създадем идеалното социално пространство, съчетано с Вашата бизнес визия и стил. Свържете се с нас! «Volik Group» – Вашият надежден рекламен партньор!

Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани, с цел подобряване на услугата.