SEO

Оптимизаци за търсачки (Search engine optimization, SEO)

Оптимизацията за търсачки е най-достъпният и сполучлив начин Вашите бъдещи клиенти да разберат за Вас и да се заинтересуват в какво всъщност се състои дейността Ви. Този онлайн маркетингов способ подпомага позиционирането на Вашия бизнес сайт на по-челни позици при търсене в търсачки като Google, Yahoo, Yandex и др. Светът на новите технологии, в който живеем, изисква постоянна дигитализация на бизнеса. Догато преди години основният начин за намиране на нови клиенти беше чрез визитки и „от уста на уста“, чрез интернет днес е много лесно и бързо те самите да успеят да ни намерят. Това става, чрез предварителна SEO настройка, който позволява на Вашият сайт да излиза на челни позиции, след като потребителя е въвел конкретни ключови думи в търсачката.

Важно: Много важна част при оптимизацията за търсачки е необходимостта от добре структуриран и достатъчно ясен сайт. Ако Вашият е такъв и попадне на първа страница при търсене в Google например, той ще бъде най-успешен и ще успее да достигне максимален брой кликове от потребителите.

Как работи SEO?

SEO е една от най-търсените услуги в целия свят, но също е сложен и динамичен процес. Той включва най-общо увеличаване на видимостта на даден сайт в различните търсачки, но без да има нужда от заплащане. Иначе казано, оптимизацията включва редакция на HTML –кода, и като цяло на структурата на конкретната страница в интернет. Колкото по-напред се появява сайтът Ви чрез натурално (или още органично) търсене, толкова повече се увеличава възможността за повишаване на посетителите му. Оптимизацията на страницата може да съдържа и други аспекти за търсене като конкретна сфера или регион. Ако клиентите Ви не могат да Ви отгкрият чрез резултатите за локален бизнес, тогава бизнес сайтът Ви се нуждае от т.н. „Local business search” Тъй като обикновено търсачките предлагат и търсене по изображение или видео, в SEO се включват и тези елементи.

Основните предимства на Search Еngine оптимизацията са:

 • Рентабилност – SEO е доста по-рентабилна от останалите онлайн маркетингови инструменти.
 • Прецизност – чрез оптимизацията търсачките насочват сайта Ви към точните потребители, а именно към тези, които се интересуват от бизнеса Ви.
 • Конкурентоспособност – правилното използване на оптимизацията за търсачки ще успее да подобри позиционирането Ви спрямо конкурентите.
 • Утвърждаване и лесно разпознаване на Вашия бранд – подпомагане на популяризирането на продуктите и услугите, които предлагате.
 • Дългосрочен ефект – чрез подходящите техники за оптимизация, достигнатия успешен резултат остава за много дълъг период от време.

Search Engine Optimisation от «Volik-Group». Етапи на процеса по оптимизация.

Независимо от това дали тепърва стартирате Вашата дейност или просто имате нужда от малко побутване в онлайн пространството, SEO е точният инструмент за Вас. Има няколко стъпки ,през които преминава всяка една оптимизация за търсачки и те са за дългосрочен период.

Какво ще получите от нас?

 1. Цялостен SEO анализ на Вашия сайт – данни за неговата достъпност, цялостна структура и тип на страниците, други off-page фактори;
 2. Предварително подготвяне на цялостна стратегия за изпълнение, включваща конкретни цели, които трябва да бъдат постигнати;
 3. Анализ на текстовата информация, използване на маркетингови методи за популяризиране на продуктите или услугите Ви през конкретната аудитория. Извържване на дейности за развитие на бранда, включващи в себе си и ефективно използване на социалните мрежи;
 4. Преглед на всички връзки от външни източници, техния произход и фактическа нужда.
 5. Извършване на предварителни тестове за бъдещия успех на SEO кампанията (A/B тестове);
 6. Анализ на постигнатите резултати;

Професионалната оптимизация за търсачки гарантира дългосрочен успех на Вашия бизнес. Не се колебайте, се свържете с нас и ще получите отличен резултат. «Volik Group» – Вашият надежден рекламен партньор!

Съгласен съм личните ми данни да бъдат обработвани, с цел подобряване на услугата.